VÅRT

HÅLLBARHETSARBETE

Utvecklar produkter med lång livslängd

Jobbar med minimalt spill

Medvetna materialval 

Europa produktion

Bra socialt arbete på fabriken i Tjeckien 

Vi utvecklar produkter med lång livslängd där vi strävar efter att skapa plagg som fysiskt håller i materialet men som även håller modemässigt en lång tid framöver. 


Vi Jobbar med minimalt spill och deadstock vi fokuserar på att lägga skäret så tätt som möjligt när vi skär ut våra plagg för att minimera spill bitar.

Vi jobbar aktivt med att alltid producera produkter som är sålda i införsäljningsperioden så att vi vet att produkterna alltid är omtyckta, på så sätt skapas inte något deadstock.  


Medvetna materialval för kvalitetsprodukter 

Vi arbetar med ulltyger. Utöver sitt stora utbud av ullkavajer jobbar de även med andra naturfiber så som bomull och lin.  Ull räknas som en förnybar källa då deras ull växer snabbt och håller kvalitén. Vi gör medvetna val om material för att skapa en produkt som ska hålla länge och ha många användningstillfällen.


Europaproduktion - Italien, Tjeckien, Litauen, Portugal

Vi har direktkontakt med alla leverantörer i leverantörskedjan. Väverier och detaljleverantörer . Alla leverantörer kommer från Europa och producerar sina produkter och har sina fabriker där. Detta betyder att alla leverantörer följer Europas redan satta lagar ang. textilproduktion och även kommer behöva anpassa sig till framtida lagar. 

På den ekologiska aspekten av hållbarhet gäller även detta. Alla leverantörer följer tex RACH som är en kemikaliehanteringsstandard och lista med förbjudna kemikalier aktörer i Europa måste följa.

Bra socialt arbete på fabriken i Tjeckien

Vi har en egen fabrik i Tjeckien som heter Tex Trading Cavaliere. I denna fabrik jobbar 100 personer i produktionen som klipper, syr och pressar 130 kavajer om dagen. Dom börjar kl. 06.00 på morgonen och slutar kl. 14.00 för att kunna vara hemma på eftermiddagarna med sina barn som kommit hem från skolan. Raster på en dag är 45 minuter delat på två tillfällen. Företaget betalar för dom första 14 dagarna en arbetare är sjuk. Föräldraledighet finns upp till 3 år. Dom har även tillgång till 4 veckors semester per år.

logotype